Floor® Zwangerschaps- en Hersteltraining

Sporten tijdens je zwangerschap of na je bevalling in Enschede

Met deze groepslessen blijf je in vorm en maak je je op voor een gezonde voorbereiding op je bevalling, of werk je aan je herstel na je bevalling. Dit is de Floor® Zwangerschaps- en Hersteltraining. Je traint onder begeleiding van een fysiotherapeut die er voor zorgt dat je veilig en verantwoord blijft bewegen. Voorheen was dit Zwangerfit en Mamafit bij Nelleke Tepper.

De groepen bestaan uit een mix van zwangere vrouwen en vrouwen die bevallen zijn. Of je nu nog nooit gesport hebt, of al levenslang sport, iedereen is welkom! De lessen zijn actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit en conditie, maar dus altijd afgestemd op jouw niveau. We besteden extra aandacht aan buik en bekken(bodem). In de cooling -down is er aandacht voor ademhaling en ontspanning.

 

Ik ben zwanger:

Vanaf welke termijn mag ik mee doen met de zwangerschapsgym?

Je bent van harte welkom vanaf je 13-weken termijnecho. Doortrainen tijdens je zwangerschap kan tot zolang als jij het prettig vindt. Vaak is dat gewoon tot aan je uitgerekende datum. Verantwoord sporten tijdens je zwangerschap voorkomt en vermindert zwangerschapsklachten en zorgt ervoor dat je zo fit mogelijk aan je bevalling en het moederschap begint.

 

Ik ben bevallen:

Wanneer mag ik weer starten met sporten na de bevalling?

Je bent van harte welkom vanaf 3 weken na je bevalling als je vaginaal bent bevallen. Beviel je via een keizersnede dan ben je welkom na 6 weken. Leidend is altijd hoe jij je voelt en dan zorgen wij voor een verantwoorde opbouw met optimale aandacht voor het herstel van je buik en je bekken(bodem).

 

Proeftraining

De trainingen worden gegeven door Puck Oude Avenhuis, Floor®-Fysio en eigenaar van PUCK Kinderfysiotherapie. Doordat de trainingen door een fysiotherapeut worden gegeven kun je ook veilig meedoen als je bekkenpijn, rugpijn of andere pijnklachten ervaart.

Proeftrainingen zijn altijd mogelijk en gratis, maar alleen na het invullen van het intakeformulier. We hechten er veel waarde aan om van te voren te weten waar we rekening mee kunnen houden.

Interesse in een gratis proeftraining? Of wil je eerst nog meer informatie? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-81923008 of gebruik de knop 'aanmelden' in het hoofdmenu.

 

Praktische informatie

Datum en tijd:

Dinsdag: 18.30 – 19:30 Floor® Zwangerschaps- en Hersteltraining

Dinsdag: 19.30 – 20:30 Floor® Zwangerschaps- en Hersteltraining

Locatie: Fysiotherapie Oosterpoort, Oosterstraat 2, Enschede.

 

Prijzen strippenkaarten

5 trainingen voor €75

10 trainingen voor €120

20 trainingen voor €185