Cursus Floor® Bevallingsvoorbereiding

Een goede voorbereiding op je bevalling in één avond middels de zwangerschapscursus ‘Floor® Bevallingsvoorbereiding’.

Een compacte, eerlijke, nuchtere cursus die je samen met je (beval)partner volgt. Gegeven door Floor®-Fysio Puck Oude Avenhuis, opgeleid door o.a. ervaren gynaecologen en verloskundigen. Wil je je wel voorbereiden op je bevalling maar niet wekenlang een zwangerschapscursus volgen? Dan is deze interessante zwangerschapscursus in Enschede iets voor jou. Ook heel fijn als je even wil opfrissen als je gaat bevallen van je tweede kindje. In de cursus lopen we in één avond alle fases van de bevalling door: de start, de ontsluitingsfase, de persfase, de nageboorte en de kraamtijd. In elke fase leer ik je tips en tools die jij en je partner kunnen inzetten. Denk hierbij aan ontspanningshoudingen, ademhalingsoefeningen tijdens de weeën en het persen, mindset en de rol van de partner. Een leuke mix tussen theorie en praktisch bezig zijn!

 

Wanneer mag ik deze cursus volgen?

Als je zwanger bent ben je welkom vanaf je 13 weken echo. Meestal komen deelnemers en hun (beval)partner ergens tussen 20-40 weken van de zwangerschap, omdat dan de bevalling nadert.

De Floor ® Bevallingsvoorbereiding kan apart afgenomen worden. Je hoeft dus niet de Floor® Zwangerschaps- en Hersteltrainingen gevolgd te hebben om je aan te melden voor de Floor® Bevallingsvoorbereiding.

 

Praktische informatie

Kosten: €80 per stel.

Aankomende cursusdata:
- donderdag 31 oktober 2024 van 19:00 - 21:00

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 5 stellen.

Locatie: Fysio Movent, Ramelebrink 1-1, Enschede

Om je aan te melden of voor meer informatie, stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-81923008 of gebruik de knop 'aanmelden' in het hoofdmenu.

 

Vergoedingen zorgverzekering

Vaak kun je de factuur indienen bij je zorgverzekering. Kijk voor informatie in het aanvullende pakket van je eigen zorgverzekeraar en zoek naar ‘zwangerschapscursus’. Kijk voor vergoedingen ook op https://www.ditisfloor.nl/faq.