Draagdoekconsult

Draag je baby in een draagdoek

Het dragen van je baby in een doek of draagzak kan een praktisch hulpmiddel zijn om je handen vrij te hebben. Daarnaast kan het dragen ook zorgen voor het kalmeren van onrustige baby’s of huilbaby’s en het huid-op-huid contact bevorderen. Door het contact tijdens het dragen komt er oxytocine vrij bij ouder en kind, die helpen de hechting te verbeteren. Ook voor baby's met reflux is het prettig om gedragen te worden na een voeding.

 

Wat houdt een draagconsult in?

Tijdens een draagconsult worden twee basis knooptechnieken behandeld, één met de geweven doek en één met de rekbare doek. Als je voorkeur hebt, mag je dit ook aangeven. Ik doe het voor en daarna mag je het zelf proberen. Ik kom bij jullie thuis waarbij ik de doeken en pop meeneem. Of misschien heb je zelf al een doek aangeschaft of cadeau gekregen waarmee je wil oefenen. Je bent vrij om met je eigen baby of met mijn pop te oefenen. Ondertussen kun je al je vragen stellen. Omdat ik kinderfysiotherapeut ben, kun je ook met vragen over voorkeurshouding, heupdysplasie, overstrekken en hoe je je kindje dan het beste kunt dragen, bij me terecht.

 

Vanaf welke leeftijd?

Het dragen van je kindje in een doek kan al vanaf de geboorte. Het voordeel van een draagdoek is dat je de doek helemaal afstelt op je kindje waardoor deze altijd perfect omsloten zit. Bij een draagzak is dit niet altijd het geval, en zal het kindje misschien wegzakken als er nog teveel ruimte in de draagzak zit. Ook je vragen over je draagzak kun je aan mij stellen tijdens het consult.

 

Praktische informatie

Kosten: €80

Duur: 90 min.

Datum/tijd: onder werktijden, in overleg. Meld je tijdig aan, er zit soms 3-4 weken tussen voordat we een geschikt moment hebben gevonden.

Heb je een kortere vraag of wil je alleen dat ik even meekijk? Dan kunnen we een andere tijdsduur en tarief bespreken.

Om je aan te melden of voor meer informatie, stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-81923008 of gebruik de knop 'aanmelden' in het hoofdmenu.

 

pexels-yaroslava-borz-10012587.jpg